2012. szeptember 30., vasárnap

Telefontok

Legalább egy éve kérte már... valahogy sose jött igazán az ihlet hozzá. Egyszer nekiálltam, de nagyon nem tetszett, kidobtam az egészet. Újabb hónapok teltek el, s végül csütörtökön végre elkészült.

Telefontok
 Telefontok
 Telefontok

Ha neki nem is tetszik majd, nekem biztosan :)

2012. szeptember 23., vasárnap

Pelenkázó alátét

Nemrég mutattam a csak négyzetekből készült járóka betétet. Az ahhoz használt vízlepergetős anyagból maradt egy kisebb darab, s rögtön tudtam mire fogom használni. Pelenkázó alátétet varrtam belőle. nagyon hasznos, ha nem itthon vagyunk, összehajtva, tekerve a táskában magunkkal vihető, és bárhol is kell pelenkázni, tiszta környezetet tudunk biztosítani. A vízlepergetős réteg hasznos például akkor, ha vendégségben kisebb baleset történik pelenkázás közben, s így nem tesszük tönkre vendéglátónk kanapéját. :)

Hordozható pelenkázó alátét
 Hordozható pelenkázó alátét
Tettem közé egy vékony réteg polár anyagot is, így ha esetleg asztalra tesszük, akkor is elég puha a kicsi buksinak.

2012. szeptember 16., vasárnap

Egy kis reklám

Habár nem hiszem, hogy az én reklámomra szorulnak, de hadd meséljem el, hogy voltam az IKEA egyik varrós szemináriumán. Nagyon tetszett. Felkészült oktatók, profin csinálták. Nagyon jól megszervezték a tanítást, s egyszerre tudott tanulni az is, aki még sose varrt varrógéppel, és az is, akinek már voltak ismeretei. Asztalterítőt varrtunk, de a lényeg a borítéksarok varrása volt.
IKEA asztalterítő
Találtam egy leírást róla, ehhez hasonlóan készítettük, bár nem teljesen ugyanígy, az eredmény viszont ugyanez.
IKEA asztalterítő borítéksarokkal

Megtetszett, tényleg szépen mutat akár függönyöknél, akár terítőknél.

2012. szeptember 10., hétfő

Kirágta

- Nemrég vettük ezt a szoknyát, de egyszer csak kirágta...
- A kiskutya?
- Nem, a Hanna. :)
Kislány ruha felújítva
Így kezdődött... valamit kéne kezdeni vele, az a luk ne éktelenkedjen ott. Hozzápróbáltam legalább 10 féle anyagot az itthoni készletekből, s ez az apró virágos lett a nyerő.  Önmagában azonban még kevés volt.. keresgettem, mivel lehetne még feldobni.... és akkor meglett! A gombos fiókban megláttam a pont hozzá illő színű gombokat! Yoyo-kat varrtam, a közepére a gombot, és kicsit elszórva a szoknyára kerültek. Készült egy plusz virág is, amit majd csatra, hajpántra rögzíthet kis gazdája.
Szoknya felújítása yoyokkal


2012. szeptember 3., hétfő

Csak négyzetek

Amikor Elviráék takaróját varrtuk (Györgyi mutatta korábban, ebben a bejegyzésben a szélforgós takaró), sok 10x10-es négyzetből indultunk ki. Én is vittem előre kivágva sok-sok négyzetet, s valamennyi meg is maradt belőle. Nagyon tetszett ez a négy alapszín együtt, így arra gondoltam, mindenképp varrok a maradékokból valamit. Persze kellett hozzá még jónéhány négyzet, de a végeredmény végül nagyon tetszett.
Pikniktakaró, Patchwork járóka alátét, betét
A takaró 1x1 méteres lett, s dupla funkcióval bír. Elsősorban a járóka alját puhítja, ezért kerültek az oldalára és a sarkaiba a megkötők. Másodsorban pedig piknik-takaró, ezért kapott egy vízlepergetős hátlapot.
Pikniktakaró, Patchwork járóka alátét, betét

Pikniktakaró, Patchwork járóka alátét, betét

Pikniktakaró, Patchwork járóka alátét, betét