2012. április 28., szombat

A neve

Nos, igen... neki készült a falvédő, a kisterítő, az ágyrácsvédő, a textil tárolók... és ez a zászlósor is.

Bunting, zászlósor

Végleges helye majd a kiságy felett lesz, de már most nagyon szereti nézegetni, szerintem hamar megtanulja majd a neve betűit. :)

2012. április 25., szerda

Szivecskés lett

Eredetileg nem terveztem rá a szivecskét, viszont egy anyaghibát csak akkor vettem észre, amikor már összevarrtam a rétegeket, így jött az ötlet, hogy oda kell rá valami. Azthiszem még jobb is lett így :)

Natúr textil tároló
Remélem kis gazdájának is tetszeni fog majd.

Ha valaki szeretne hasonlót készíteni, itt megtalálja az elkészítés módját.

2012. április 22., vasárnap

Ünnepnap - Lábtörlő zsenília technikával Ilitől

Nemrég fedeztem fel ezt a technikát, nézegettem, hogy ki kéne próbálni... erre Ili pont ennek a leírásával lepett meg! Nagyon köszönöm! Mindenképp meg fogom varrni! Látogassatok el Ili blogjára is, mindenképp megéri!








Lábtörlő zsenília technikával Ilitől

Megpróbálom érthetően, fényképekkel illusztrálva elmondani, én hogy varrom a lábtörlőt zsenília technikával! Itt felhasználhattok mindenféle hasznát, hibás, műszálas anyagot is!

Én alapnak egy hibás farmer anyagot használtam. A méretét ráírtam az anyagra. Ti akkorára szabjátok, amekkorára szükségetek van. A belső méretek a következő réteg anyagainak a mérete. Ennek azért kell kisebbnek lenni, hogy a felvágásnál nehogy belevágj a farmerba is.


A második és harmadik réteg egyforma anyagból készült, de látjátok 2-2 centivel kisebb mint a legalsó. Nekem ez kárpit vastagságú pamutvászonból van. A harmadik sor anyag vékonyabb műszálas szövet. Ez ugyan nem rojtosodik annyira mint a vászon, de könnyebben kijön a piszok belőle mosáskor. Mivel ez a lábtörlő mosható is!!! Az egymásra fektetést látjátok a képeken.
 
 

Díszíteni is lehet. Én a színes anyag hulladékát tettem rá. Lehetőleg szálirányba tegyétek a díszítést. Lehet három szöget is, vagy amit szeretnétek! Amikor kész a díszítés a 4 réteget gombostűvel összetűzöm, a mintát is, hogy ne mozduljon el tűzésnél. Ezután derékszögű vonalzóval megjelölöm az első vonalat, ahol a tűzést elkezdem.

Ha van steppelő talpatok, állítsátok be 1,5 cm-re. Látjátok a képen.







A berajzolt átlón végigvarrok. Az öltés ne legyen ritka, nehogy szétvágás után kipotyogjanak a szálak.
A második sor varrásnál a megvarrt vonalon vezetjük a 1,5 centre állított távtartót. Így varrjuk meg az egész anyagot.Soha nem fordulok visszafelé, hanem minden sor után elvágom a szálat és újra kezdem. Ezt steppelésnél is így csinálom.
 

Amikor a varrással végzünk, akkor jön az ollózás. Lehetőleg éles hegyű, erős ollót használjatok. És a farmer anyagot tilos elvágni, az tartja az egészet!!!


 

Vagdosás után, jön a kefélés!! Én kutya kefét használok, de jó a síkárkefe, körömkefe is. A lényeg, hogy azok a szálak kijöjjenek amik kikívánkoznak és felbolyhozd az anyagot. Lehet mosózacskóba is tenni és kimosni. (A mosózacskó szükséges, hogy a géped tönkre ne menjen a sok szöszmösztől! A későbbi mosáshoz is használd!)

Kész méretre vágod.

Hátlapot vágsz valamilyen anyagból és nyílást hagyva rajta, úgy varrod meg, mint a párnát. Nem kell rá se cipzár, se gomb. Ez a nyílás azért kell, hogy egy régi lábtörlőt, vagy padlószőnyeg darabot bele tudj tenni, hogy jó masszív legyen és a teraszon a szél se tudja elvinni.



Én most pánttal szegtem, a nyílást is látjátok!


 

Ha kérdésetek lenne, csak szóljatok! Remélem hasznát veszitek!!!

2012. április 19., csütörtök

Apróságok tárolására

Alakulnak a babaszoba textiljei, igyekszem mindegyikben ugyanazokat a natúr színeket, és ezt a zöldet használni.

Néhány tároló készült még, popsitörlőnek, krémeknek, kisebb játékoknak... mindenfélének.

Textil tárolók babaszobába
Textil tárolók babaszobába
 Textil tárolók babaszobába
A textil tároló készítésének módjáról itt olvashatsz leírást.

A "készlet" eddigi darabjai:
- rácsvédő
- falvédő
- kisterítő

2012. április 15., vasárnap

Terítőcske

A falvédőben használt anyagdarabkákból készült, crazy technikával. Csak varrtam ahogy jöttek a darabkák, s végül rátettem egy méretesebb fedőt, körberajzoltam, és kivágtam... s már csak a ferdepánt volt vissza.
Crazy kisterítő, kör alakú

Crazy kisterítő, kör alakú
Küldöm is Ginának az apró fecni játék áprilisi fordulójára.

2012. április 12., csütörtök

Hogy mindig kéznél legyen

Megszerettem, nagyon praktikus. Egy mozdulattal rögzíthető a csuklóra egy kis tépőzár segítségével, és aztán a munka idején végig kéznél van. Nagy segítség! :)

Györgyi eredetileg ujjra húzható változatot hozott mintának, aztán kicsit nagyobbakat készítettünk végül. Egy egyszerű, de nagyon praktikus kulisszatitok, hogy az alapja egy befőttes üveg tetelje. Így kivédhető, hogy egy-egy gombostűvel véletlenül saját csuklónkat szúrjuk meg.

Ez én változatom ilyen lett:

2012. április 2., hétfő

Lotti takarója

Egyszer régen egy budaörsi közös varráson tanultuk a szívecskés technikát. Csíkokat varrtunk össze, majd abból vágtuk ki a szíveket. A nagyobb szívek közepét is érdemes kivágni, és máris duplán felhasználhatók. :)

Nálam végül egy kicsi babatakaró született belőlük Lottinak:
Babatakaró kislánynak szíves mintával


Applikált szív minta babatakaróra